top of page
Rezerwacje

Telefon:  17-772-68-30
karczmaugarncarzy@gmail.com

Godziny otwarcia

od poniedziałku do niedzieli 

w godzinach 12 - 22

Karczma u garncarzy

Z połączenia pasji i miłości do tradycyjnej polskiej kuchni oraz lokalnej kultury garncarskiej powstała Karczma u Garncarzy. Serwujemy tradycyjną polską kuchnie, inspirujemy się przepisami z regionu Podkarpacia.

Od samego początku Karczmy, chcieliśmy aby była ona uosobieniem dobrego smaku i gustu, kojarzyła się z dobą obsługą i przyjemną atmosferą. Dbamy o te wartości każdego dnia. Chcielibyśmy żeby każdy nasz Gość czuł się wyjątkowo i by to co serwujemy było nie tylko smaczne, ale podane w wyjątkowej oprawie.

Istniejąc już od pięciu lat, wierzymy że jakość i smak potraw są dla restauracji najważniejsze. Dlatego też współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami lokalnych produktów. Mamy pewność, że wszystko co serwujemy w karcie jest autentyczne, przygotowane ze sprawdzonych przepisów.

​​W Karczmie proponujemy naszym gościom także sezonowe specjały. Jesienią przygotowujemy ręcznie robione pierogi z dynią, dania przyrządzane z dziczyzny. Na wiosnę i latem używamy świeżych sezonowych owoców i warzyw, oferujemy orzeźwiające chłodniki. Przygotowujemy to po to, by nasza kuchnia zyskała różne oblicza, jak nasze polskie cztery pory roku.

Karczma u Garncarzy to też wystrój nawiązujący do regionu. Nasze sale wypełnione są ceramiką, która powstała tuż za rogiem, w Zagrodzie Garncarskiej. Część z dań serwujemy na siwych medyńskich talerzach i miskach oraz na drewnie wystruganym przez rzeźbiarza Jacka Golca.

Wypis alergenów z menu
bottom of page